Dirigente

Onze dirigente is Elien van der Meer. Zij vertelt:

Dat ik iets in de muziek wilde gaan doen werd mij langzaam maar zeker duidelijk toen ik actief was in het koor van mijn middelbare school, het CLV te Veenendaal.

Na de opleiding aan het Utrechts Conservatorium trouwde ik met Douwe en wij kochten ons eerste huis in Wijk bij Duurstede. Daar werd ik dirigent van het Samen-op-weg koor van de Grote Johannes de Doperkerk. Ik solliciteerde naar de gecombineerde baan als muziekdocent op twee MAVO scholen in Doorn en werd aangenomen in augustus 1982.

Van 1996-2006 ben ik als muziekconsulent werkzaam geweest bij Kunst Centraal in Zeist/Bunnik. Ik begeleidde muziekprojecten op Basisscholen in zuidoost Utrecht.

In de tussentijd werd, n.a.v. een korte cursus koorzang, VoiceMail opgericht; een gemengd koor dat inmiddels alweer 20 jaar bestaat.
Ik kon in 2007 de verleiding niet weerstaan om in te gaan op de uitnodiging om te solliciteren naar de functie van muziekdocent op het CLV, waar ik toen al, sinds een jaar of acht de jaarlijkse musical begeleidde.

De combinatie van 3 koren, een baan bij het CLV en privéleerlingen vind ik geweldig en daar waar ik kan, zing ik als solist tijdens concerten in de regio.