Wij zoeken een tweede dirigent!

Onze huidige dirigent wil graag wat meer bewegingsruimte en daarom zoeken we een tweede dirigent om afwisselend met onze dirigent het koor te leiden.
We hopen iemand te vinden die, vanaf september van dit jaar (2024) zelfstandig, maar in samenspraak met onze huidige dirigent, muziekstukken met het koor instudeert. Je denkt mee over een vorm waarin het gedeelde dirigentschap kan worden gegoten.


Wie zoeken we en wat verwachten we van een tweede dirigent?

  • Het koor heeft plezier in samen zingen en heeft de daarbij behorende gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het repertoire van het koor is heel breed: van Mozart tot Pop, van Fauré tot filmmuziek.
  • Het koor wil “laagdrempelig” zijn, een ieder die graag wil zingen is welkom. Wel verwachten we van onze leden ze het beste beentje voor zetten en regelmatig ook thuis oefenen.
  • We treden tenminste 1 keer per jaar publiekelijk op. Voor de jaarlijkse uitvoering hebben we een vaste pianist. Tijdens de repetities begeleidt de dirigent zelf het koor op de piano.
  • Ervaring vinden wij niet direct vereist, we denken dat je die bij ons kunt opdoen.
  • Je bent in staat om zowel de ervaren als de onervaren zangers mee te nemen en te enthousiasmeren, in een ontspannen sfeer. De zangers mogen ook uitgedaagd worden om kwaliteit te leveren.
  • We vinden het belangrijk dat je een vakopleiding of amateuropleiding hebt of volgt in de richting van koordirectie.
  • Je denkt mee over repertoire en over de invulling van uitvoeringen.

Wij bieden een contract als tweede dirigent van ons koor, met de mogelijkheid om in de toekomst de vaste eerste dirigent van Voicemail te worden.


Belangstelling?

Neem dan contact  op met onze voorzitter Marijke van der Vloed, 0343-457926, bronsvoort.vloed@planet.nl of met onze dirigent Elien van der Meer,  vdmeermaas@gmail.com.


Je kunt ook een mail met jouw CV sturen naar de secretaris: secretaris@voicemail-amerongen.nl